Over pennenkunst

Welkom bij Pennenkunst!

Mijn naam is Marijke den Hartog, en ik heb Pennenkunst opgericht om mijn creativiteit te kunnen uiten. Ik schrijf en haak, en dat wilde ik graag combineren. Het lijken misschien twee verschillende hobby’s, maar ik geloof dat het samen kan gaan. Ik zie namelijk ook duidelijk overeenkomsten. Een van de belangrijkste is wel dat ik bij beide mijn omgeving totaal kan vergeten en in een andere wereld lijk te zijn. En zeg nou zelf, een pen en een haaknaald lijken toch best op elkaar? Ze maken allebei iets nieuws, iets wat er eerst nog niet was. De een met woorden, de ander met katoen.

Ik schrijf al sinds mijn jeugd. Toen ik een jaar of acht was, wilde ik al schrijfster worden. In de loop der jaren schreef ik veel, gooide ik veel weg, maar uiteindelijk resulteerde het in twee boeken: Julia plukt de dag en Julia doet niets liever dan dat. En wat mij betreft komen daar nog veel meer boeken bij!

Haken heb ik van mijn moeder geleerd. Dat wil zeggen: ik zag het haar doen, en ik dacht: dat wil ik ook. Bijzonder hoe zo’n draad katoen een knuffeltje, deken of pannenlap kan worden! Met behulp van boekjes leerde ik mezelf haken, en mijn moeder was mijn vraagbaak. Inmiddels haken we vaak samen.

Of je nu een andere wereld in wil stappen door het lezen van een verhaal of je eigen wereld wil creƫren thuis met handgemaakte accessoires, bij Pennenkunst kan het!